2008-04-22

ABF samarbetar med al-Qaida


13 mars 2008 avslöjade bloggen Muslimska friskolan hur ABF i Malmö betalar hyran för en extrem koranskolaRosengård:


KoranskolanRosengård drivs av:

Ariana afghanska kulturföreningen
Von Rosens väg 74
213 68 MALMÖ


Nu berättar pastorn för ett MC-gäng, Christoffer BenLevi, hur en annan afghansk kulturförening på Kroksbäck i Malmö, enligt ryktet har medlemmar från al-Qaida som arresterats av SÄPO:


"– Jag hade aldrig hört någon liknande, säger Christoffer som levt ett rafflande liv bland kriminella mc-gäng, frikyrkor och islamister i Malmö."


"Efter en tid som missionärspraktikant inom pingstmissionen i Bolivia återvände han till Sverige för att läsa teologi vid SALT i Malmö. Under praktiken fick han god kontakt med muslimer i området Kroksbäck. Christoffer fick stor kärlek till dem och ryggade inte för att ärligt vittna om sin kristna tro.

– Vi visade Jesusfilmen till och med för den afghanska föreningens koranskola. Om man ska tro ryktet, så var det två personer i den föreningen som sades vara al-Qaida-medlemmar och blev tagna av Säpo häromåret, upplyser han."


Källa, Världen idag måndag 21 april 2008:


På von Rosens väg 74 i Rosengård i Malmö finns också en islamistisk afghansk koranskola. Dit går skolbarn från Rosengård. Den koranskolan visade elever från Islamic Centers muslimska friskola Ögårdsskolan upp för sin lärare. Och nu berättas alltså att ytterligare en afghansk koranskola Kroksbäck enligt ryktet drivs av medlemmar från al-Qaida. Det betyder att ABF i Malmö som betalar hyran och även eventuellt verksamhetsbidrag, troligtvis samarbetar med al-Qaida.


Ytterst ansvarig för detta är ABF Malmös VD och studieombudsman Conny Pettersson:

Conny Pettersson har tidigare försvarat ABF Malmös stöd till islamistiska fundamentalister i Islamiska Kulturföreningen:


Inga kommentarer: