2008-04-29

Spioner på World Maritime University


Poliskällor har avslöjat för bloggen Muslimska friskolan att World Maritime University i Malmö varit en plats där utländska spioner låtsats studera för att komma in i Sverige.


Idag 29/4 avslöjar TV4 Nyheterna att FN-skolan vägrar lämna ut en rapport om maktmissbruk och korruption. Därför blir det nu en regeringsfråga:


"Arbetsförhållanden på FN-skolan World Maritime University (WMU) i Malmö blir en fråga för regeringen. Efter anklagelser från personalen mot ledningen om maktmissbruk och korruption har en kommission, tillsatt av WMU:s styrelse, intervjuat personalen på skolan. WMU:s styrelse har vägrat att lämna över kommissionens skriftliga rapport till den svenska biståndsmyndigheten Sida som står för en tredjedel av skolans budget, cirka 25 miljoner kronor om året.


Socialdemokratiske riksdagsmannen och ordföranden i Svenska FN-förbundet Aleksander Gabelic kräver nu att regeringen tar tag i frågan. Han säger till TV4 Nyheterna Öresund att han i nästa vecka kommer att ställa en fråga i riksdagen till biståndsminister Gunilla Carlsson om hur regeringen tänker agera.


- Den information jag har fått är att det i rapporten finns allvarliga anklagelser mot WMU:s ledning i Malmö. Jag tycker att det är högst rimligt att det finns en öppenhet om detta och att Sverige får ta del av rapporten så att man eventuellt kan agera, säger Aleksander Gabelic. Aleksander Gabelic anser att affären riskerar att ge FN dåligt rykte."


Källa, TV4 Nyheterna Öresund tisdag 29 april 2008 klockan 18.45:

http://nyhetskanalen.se/1.411134/2008/04/29/hemlig_rapport_om_skola_fraga_for_regeringen


Välj 18.45 för 29 april i menyn till vänster så startas programmet där nyheten ligger först:

http://anytime.tv4.se/webtv/?treeId=100715&progId=last


Skånska Dagbladet 29/4 om korruptionen på World Maritime University:

http://www.skanskan.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080429/NYHETER/355730724

Inga kommentarer: