2008-04-13

Övervakningskameran som inte skulle ha funnits


En övervakningskamera på Rosengårdsskolan fångade våldsverkarna till ett hedersrelaterat brott på bild så att polisen kunde larmas. I Kvp framställdes det som det framsteg det var eftersom kvinnans liv kan ha räddats:

Källa, Kvällsposten 6 april 2008:


Då kan man undra hur många brott och inbrott, med personskador och kostnader för reparationer i flermiljonklassen som kunde ha förhindrats dessförinnan?


För Rosengårdsskolan vägrade under många år att installera eller ens ansöka om kameraövervakning trots daglig skadegörelse. Orsaken var att Rosengårdsskolans vuxenutbildning inte ville ha övervakningskamerorna. De var rädda att det skulle vara pinsamt för deras vuxenstuderande när kamerorna visade hur de kom för sent varje eftermiddag och skolkade och gick hem i förtid varje kväll.
I
I
"Tack vare ett övervakningskoncept grundat på helhetstänkande har Malmö Stad lyckats sänka kostnaderna för skadegörelse på skolorna med upp till 95 procent."
I
"Den största enskilda skadegörelsen inträffade 2004, då 600 glasrutor krossades till ett värde av 1,2 miljoner kronor, på Rosengårdsskolan."
I
Källa, SecurityUser måndag 14 april 2008:


Inga kommentarer: