2009-07-21

Muslimska skolelever erkände mordbränderFyra muslimer som går i högstadiet och gymnasiet erkände flera mordbränder mot en svensk skrothandel bredvid Rosengård. Ändå friar tingsrätten i Malmö dem. Det rapporterar media och Fria Nyheter idag:


"De fyra ynglingarna erkände att de försökt tända fyr på en skrotfirma i Malmö. Trots detta frias de av Malmö tingsrätt där de åtalats för “försök till grov mordbrand”. Anledningen var att ”deras försök var inte tillräckligt effektivt” enligt Malmö tingsrätt.

De fyra kompisarna Shahenshah, Mohamed, Alija och Rijad, som alla är mellan 15 och 18 år, hävdade under rättegången den 14 juli att “de tvingats sätta fyr på bilskroten av ett kriminellt gäng” som de kommit i bråk med utanför Slagthuset."


"Mellan den 29 mars och den 5 juni i år har vid sju tillfällen fastigheter som ägs av Bo Billgren eller hans företag VTM-RIV AB drabbats av bränder eller händelser som har bedömts som försök att sätta eld på fastigheterna."


"Tingsrättens sammansättning

I rättens avgörande har deltagit hovrättsassessorn Fredrik Forssman samt nämndemännen
Ingegerd Malmström (m), Per Ola Andersson (m) och Berit Garton (spi). Domen var enhällig.

Länkar

Malmö tingsrätt, mål B 5102-09
Sydsvenskan 2009-07-21, Fyra unga frias från anlagd brand
(med läsarkommentarer)
Skånska Dagbladet 2009-07-21, Ynglingar tände på för dåligt – frias

Källa, Fria Nyheter tisdag 21 juli 2009:


I Sydnytt klockan 18.10 tisdag 21 juli 2009 ligger inslaget först:
I
I
I videon syns några av de åtalade muslimerna föras in i säkerhetssalen. De gör ingenting för att skyla sina huvuden som andra misstänkta brukar, trots att Sydnytt filmar dem. Två muslimska kamrater eller släktingar tar efter dem plats i säkerhetssalens åhörarbänk bakom glas i Malmö tingsrätt. Sydnytt har även publicerat text om nyheten, men ännu inte lagt ut inslaget i Svt Play, trots att det var deras huvudnyhet. Kanske för att de inte vill skylta med nationaliteterna:
I

Inga kommentarer: