2009-07-27

Studentboende i moskén



Muslimska studenter bodde i moskén som tillhör Islamic Center i Malmö. Vad betalade de för hyra då och var har de inkomsterna redovisats i moskéns räkenskaper? Har de redovisats alls? För moskén och Islamic Center har inte bygglov för att bedriva någon bostadsverksamhet:


"12:18 söndag 26 juli 2009

Hitta bostad svårt för utländska studenter


Det är extra svårt för utländska studenter att hitta boende när de studerar på Malmö Högskola och Lunds universitet. Det kan bli ännu svårare till hösten då det väntas komma fler utländska studenter till Skåne.


En orsak till att fler söker är att Sverige planerar att avgiftsbelägga utbildningen för utländska studenter från hösten 2011. Malmö Högskola försöker hjälpa studenterna att förstå hur bostadsmarknaden fungerar i Skåne."


"Therese Kinnberg känner inte till någon utländsk student som blivit tvungen att åka hem på grund av bostadsbristen, men hon har däremot haft kontakt med studenter som bott på ett ohållbart sätt.


– Det var ett gäng killar som under ett par månader bodde i moskén som ligger strax utanför Rosengård, det är inte ett hållbart boende, säger Therese Kinnberg."



Källa, Sveriges radio Malmöhus söndag 26 juli 2009:


Lyssna till radioinslaget:


Inga kommentarer: