2009-07-31

Sverigedemokrat vill bygga moské på sin tomt



En Sverigedemokrat i Landskrona erbjuds 800 000 dollar för att uppföra en moské på sin tomt:


"Jan Hansveden, politiskt aktiv i Sverigedemokraterna, vill veta hur kommunen ställer sig till ett moskébygge på hans tomt i centrum. Samtidigt har han ansökt om att få riva de nuvarande byggnaderna."

"— Jag har fått en förfrågan om jag vill sälja fastigheten och det rör sig om farligt mycket pengar - någonstans mellan 800 000 och 850 000 dollar. Nu vill jag se hur kommunen ställer sig till ett moskébygge, säger han.

Enligt honom rör det sig om utländska intressenter som han under några år haft relativt täta kontakter med.

Det rör sig om mycket pengar. Hur pass seriösa är de här intressenterna?

— De är väldigt seriösa. Jag har kollat upp dem och där är inga problem.

Vill du att en moské ska byggas i Landskrona?

— Jag? Nej, det skulle inte bli så trevligt. Men i nuläget är det ointressant. Nu vill jag se hur kommunen ställer sig till det hela."


Källa, Helsingborgs Dagblad fredag 31 juli 2009:



"Sverigedemokraternas ordförande Stefan Olsson blev tagen på sängen när han på torsdagen nåddes av beskedet om Jan Hansvedens ansökan om förhandsbesked för moskébygge.

LANDSKRONA.

— Det är väldigt olyckligt att en Sverigedemokrat kan tänka sig något sådant. Det ger inget trovärdigt intryck oavsett vilka pengar det handlar om, säger Stefan Olsson.

Han tycker att det är väldigt märkligt och betonar att ett moskébygge absolut inte är något som Sverigedemokraterna i Landskrona ställer sig bakom. Inte heller det faktum att ansökan om förhandsbeskedet nu ska tas upp och behandlas i byggnadsnämnden."

"— Har han blivit erbjuden sådana belopp rör det sig säkert om intressenter från Saudiarabien eller Mellanöstern. Det är det ofta när det gäller moskébyggen, säger han."


Källa, Helsingborgs Dagblad fredag 31 juli 2009:



Andra nyhetskällor om moskébygget hos Sverigedemokraten i Landskrona 31/7 2009:

3.http://hd.se/skane/2009/07/31/sd-politiker-stoeder-moskebygge/
4.http://www.skd.se/article/20090731/NYHETER/728792842/0/nyheter/*/LANDSKRONA/sd-politiker-stoder-moskbygge

Inga kommentarer: