2012-10-13

Busschaufför på muslimsk friskola avliden


En busschaufför på en muslimsk friskola (Kunskapsljuset) med arabiska som hemspråk trotsade lagen när han körde runt med skolbussen som hade körförbud. Då krockade han och avled och får på det viset skylla sig själv:


"En person har avlidit efter en krock mellan en lastbil och en buss i korsningen Gråbovägen-Angereds Storåsväg. Bussen som tillhör Vetenskapsskolan i Angered hade körförbud."

"Den tolv år gamla bussen ägs sedan två år av Vetenskapsskolan på Stekastigen i Agnesberg.

Skolan har inte betalat fordonsskatten och bussen har därför användningsförbud.

GP har inte lyckats nå någon på Vetenskapsskolan för en kommentar om körningen med av bussen med användningsförbud. De GP når vill inte uttala sig om detta förrän under fredagen."

Källa, Göteborgsposten lördag 13 oktober 2012:
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1092257-en-avled-i-krock-mellan-lastbil-och-buss


"SDN Angered har länge varit kritiska till Vetenskapsskolan, framför allt eftersom de har tagit emot skolpeng för barn som inte ens bor i landet. Men att skolan använde en buss med körförbud väcker ytterligare frågor.

- Att ha bussen i trafik utan att betala fordonsskatt kan vara ett tecken på att man vill tjäna så mycket pengar som möjligt. Det är olyckligt att man kör sådana bussar på bekostnad av människors säkerhet, säger Håkan Linnarsson.

GP har tidigare skrivit om Vetenskapsskolan, som har blivit hårt kritiserad av Skolinspektionen. Bland annat har rektorer och lärare saknat relevant utbildning, och tryggheten ochj arbetsron i skolan har varit tveksam."

Källa, Göteborgsposten lördag 13 oktober 2012:
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1092905--vi-har-lange-varit-kritiska-till-skolan-


"Bussen var på väg för att hämta elever från en idrottslektion när olyckan inträffade. Den då tomma bussen krockade med en lastbil i en korsning och busschauffören avled senare på sjukhus."

Källa, SVT Västnytt fredag 12 oktober 2012:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/#olycksbuss-hade-korforbud?


Den muslimska friskolan Vetenskapsskolans (alias Kunskapssljuset) busstider och telefon:
http://www.vetenskapsskolan.se/extensions/busstider.html


Tillsyn:
http://www.vetenskapsskolan.se/extensions/tillsyn.html


Kent Hallgrens bild i GöteborgspostenVetenskapsskolans bussar:
http://www.gp.se/image_processor/1.927922.1335503279!/image/647669962.jpg_gen/derivatives/wide/647669962.jpg?maxWidth=440

Inga kommentarer: